Blijf binnen, kom zaalvoetballen!

E.S.Z.V.V. Totelos is dé studenten zaalvoetbalvereniging van Eindhoven. Bij ons staan gezelligheid en sportiviteit centraal. Je kan altijd bij Totelos terecht, of je nu een ster bent aan de bal of juist uitblinkt in de derde helft! Met tal van actieve commissies en meer dan 200 leden zit het naast sportief gebied ook qua gezelligheid wel snor. We doen onder andere mee aan meerdere binnen- en buitenlandse toernooien, houden regelmatig borrels in onze stamkroeg ‘t Lempke en organiseren meerdere interne activiteiten zoals bijvoorbeeld het legendarische ledenweekend.


Trainen bij Totelos

Bij Totelos kun jij trainen op jouw niveau. Zo vinden de reguliere heren- en damestrainingen plaats op dinsdag en donderdag. Wil je iets hoger spelen? Op maandag en woensdag traint de herenselectie. Daarnaast is er op maandag ook een open training waar iedereen aan kan deelnemen. Kortom: er is voor iedereen plek! Zie het schema hieronder voor de precieze tijden.

MaandagDinsdagWoensdagDonderdag
17:30 – 19:00
Open training (gemengd)
18:30 – 20:00
Reguliere training (gemengd)
20:00 – 21:30
Selectie training (heren)
17:30 – 18:30
Techniek/tactiek training
20:00 – 21:30
Selectie training (heren)
18:30 – 20:00
Reguliere training (heren)
18:30 – 20:00
Reguliere training (dames)
Trainingsschema voor seizoen 2022 – 2023


Wedstrijden bij Totelos


Als je aan de trainingen alleen niet genoeg hebt, kun jij je ook inschrijven als wedstrijdlid. Bij de heren heb je de keuze uit twee competities: de NZVB en KNVB. De NZVB competitie is meer regionaal en hier speel je meestal op maandag. Bij de KNVB spelen de heren vrijwel altijd op vrijdag. Je kan dus lekker in het weekend naar je ouders. De damesteams spelen hun wedstrijden meestal op maandag!


Ervaringen

Zaalvoetballen bij E.S.Z.V.V. Totelos, een van de beste keuzes die ik heb gemaakt sinds ik in Eindhoven woon. En dat klinkt als iets dat ik zou moeten zeggen als lid, maar ik zal je kort proberen uit te leggen waarom het zo’n goede keuze was. Vier jaar geleden kwam ik in Eindhoven als eerstejaars student. Vanuit het vertrouwde Limburg naar het gezellige Brabant. In Limburg had ik al 8 jaar lang veldvoetbal gespeeld, maar mijn broer (en oud Totelosser) had mij aangestoken met het zaalvoetbalvirus. Dat ik wilde zaalvoetballen in Eindhoven wist ik al, maar niet dat het zoveel leuks zou meebrengen. Als eerstejaars die eigenlijk niemand in Eindhoven kende, verwelkomde Totelos me met open armen. Gezien de ervaring op het veld werd ik in Dames 2 geplaatst. En dat is al het eerste punt wat Totelos zo leuk maakt. Of je dus nu op hoog niveau speelt, of voor het eerst wil zaalvoetballen, het maakt niet uit want voor elk niveau is plek. De trainingen op donderdag worden altijd afgesloten met een drankje in het Studentensportcentrum en zo leerde ik iedereen steeds beter kennen. Door de grote hoeveelheid aan nevenactiviteiten heb ik een sociaal netwerk kunnen opbouwen in Eindhoven. Denk hierbij aan een Ledenweekend, verschillende toernooien, borrels en veel meer. Nu vier jaar verder ben ik aanvoerder van Dames 2, kan ik wekelijks mijn favoriete sport uitoefenen op mijn niveau en heb ik een grote groep vrienden om mij heen. Ik kan niet beter wensen Totelosser te zijn.

Lobke van Mourik, aanvoerdster van Dames 2

Afgelopen jaar ben ik begonnen bij Totelos met trainen en met KNVB wedstrijden. Het talent in mij werd al gelijk opgemerkt en ben toen samengezet met de mannen van T9. Het was altijd top om op donderdagen te trainen, daarna met iedereen van Totelos die zin had nog een biertje te pakken en daarna nog de stad onveilig te maken. Dit was misschien niet altijd het beste idee merkte ik tijdens de wedstrijd die avond erna, maar gelukkig konden we ook daarna lekker bijkomen met de teams die ook gespeeld hadden die avond. Ook de toernooien die worden gehouden zijn super tof. Ik kende de eerste keer eigenlijk maar twee personen bij het toernooi waar ik heen ging en na de eerste wedstrijd al de helft! Ik heb verder ook nog twee commissies gedaan, D-Night (een toernooi tijdens carnaval) en de BOEM (jaarboek). Dit is ook super chill om te doen en ook een goede manier om mensen te leren kennen. Oja, er werd ook nog wel eens gevoetbald natuurlijk.

Cars van Otterlo, toptalent van T7

Mijn eerste ontmoeting met Totelos was tijdens de intro-week. Ik was een nieuwe student in Eindhoven, kende nog bijna niemand en had zin om me aan te sluiten bij een vereniging. Toen kwam ik Totelos tegen. Ik wist dat ik voetbal wel leuk vond en toen ik hoorde dat bij Toelos de wedstrijddagen doordeweeks waren, moest ik wel een proeftraining meepakken.

En die proeftraining was meteen zo leuk dat ik diezelfde avond nog lid ben geworden! Daarna volgden er veel meer trainingen, met de bijbehorende drankjes achteraf in het SSC, en vaak ook wel in ‘t Lempke. Naast leuke trainingen, kwam ik erachter dat Totelos nog veel meer te bieden heeft en zo heb ik samen met alle leuke nieuwe mensen die ik ontmoette in mijn eerste jaar ook verschillende toernooien, activiteiten, borrels, en (wat ik misschien wel het leukste vond) een ledenweekend meegemaakt!

Dit enorm toffe eerste jaar heb ik toen maar meteen opgevold met een bestuursjaar. Wederom een super leuk jaar waarin ik enorm veel heb geleerd, nog meer mensen heb leren kennen en ook weel heel veel mooie activiteiten heb meegemaakt. Nu heb ik vooral zin in komend jaar, hopelijk zie ik jou daar ook!

Daniek Dobber, afzwaaiend secretaris

Hoi aanstaande student! Thomas hier. Als actief lid van Totelos ben ik gevraagd om je iets over onze vereniging te vertellen. Of je nu een fantastische voetballer bent of een puike borrelaar. Of je nu PSV’er of Ajacied bent. Of je metalhead of techno fan bent. En of je nu een Hagenees of een lompe Zeeuw bent. Er is voor iedereen een plek bij Totelos!

Om een korte introductie over mezelf te geven, hoef je enkel naar de tweede optie van elke bovengenoemde categorie te kijken. Ondanks dat ik dus een lompe Zeeuw ben, heb ik bij Totelos toch een tal van commissies mogen meedoen en heb ik zelfs een bestuursjaar gedaan. Die ervaringen hebben me veel geleerd op het gebied van bijvoorbeeld bedrijfsvoering, maar hebben me boven alles ook vriendschappen voor het leven gegeven. Want een vereniging van vrienden is het. Een dame van Dames 1 (dat uitkomt in de Eredivisie) kan dikke vrienden zijn met een keeper uit het achtste herenteam (wat ik zelf ben). Op die manier ontstaat er echt een gemixte vriendengroep, waar jong en oud, vrouw en man of fantastische voetballer en puike borrelaar met respect en plezier met elkaar omgaan.

Als een dergelijke gemixte vriendengroep gaan we ook vaak in grote getale naar officiële verenigingsactiviteiten zoals (zaalvoetbal)toernooien, onze eigen cantus of eigen borrels. Maar ook buiten de vereniging gaan we vaak naar feestjes, festivals of andere festiviteiten.

Boven alles ben ik blij dat ik ook in coronatijd nog veel contact heb met andere Totelossers. Tijdens de wekelijkse borrels, trainingen oe aan het begin van de intelligente lockdown nog een virtuele pubquiz bijvoorbeeld. Ook ga ik regelmatig spontaan borrelen met mijn oud-bestuursgenootjes of ga ik wielrennen met andere Totelossers. Dus niet gevreesd: zelfs in deze tijd kan je makkelijk veel nieuwe vrienden maken bij Totelos!

Kom jij ons ook op voetballend of borrelend gebied versterken? Wij hopen van wel!

Thomas Pilaet, oud-secretaris en keeper van T6

Veelgestelde vragen

Hoeveel is de contributie bij Totelos?

Om trainingslid te worden bij Totelos betaal je €20,- per jaar. De kosten om wedstrijdlid te worden zijn €90,- per jaar voor NZVB leden en €95,- per jaar voor KNVB leden.

Moet ik elke week komen trainen als ik me bij een team aansluit?

Trainen bij Totelos is individueel, dus je bent nooit verplicht om te komen trainen, maar je bent natuurlijk altijd welkom.

Ik denk niet dat ik goed genoeg kan voetballen.

Met maar liefst zeventien herenteams en vier damesteams is er altijd wel een team dat bij jouw niveau past. Daarnaast kan je op de training naar hartelust werken aan je balgevoel.

Kan ik een keertje komen trainen?

Zeker weten! Je bent van harte welkom op onze training op de donderdag van de introductieweek. Daarnaast kun je ook altijd op onze reguliere trainingsmomenten aansluiten. Neem hiervoor contact op met het bestuur.

Wat biedt Totelos mij buiten zaalvoetbal?

Buiten zaalvoetbal biedt Totelos je alle gezelligheid die je in je studentenleven nodig hebt. Zo zijn we elke donderdag en vrijdag in de kantine en daarna in de stad te vinden. Wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Totelos heeft tal van commissies waarin jij de club en de mensen beter kunt leren kennen. Wil je meehelpen bij de organisatie van een internationaal toernooi? Of vind je het leuker om zo nu en dan een avondje karten te organiseren? Bij Totelos hebben we de commissie die bij je past.

Speel ik bij Totelos tegen andere TU/e teams?

Nee, als lid van Totelos speel je niet mee met de Interne Competitie. Bij de Interne Competitie nemen teams van de TU/e en Fontys het tegen elkaar op in de lunchpauzes of op woensdagavond. Doordat er 7 verschillende competities zijn kun je altijd op je eigen niveau spelen. De Interne Competitie wordt georganiseerd door Totelos, maar je hoeft geen lid te zijn om mee te doen met de Interne Competitie. Ben je geïnteresseerd om met je vrienden tegen andere TU/e teams te spelen? Vul dan bij het interesseformulier “Interne Competitie” in of klik hier voor meer informatie.